top of page
over mij

Mijn passie voor het lichaam en zijn inherente schatten gaat terug tot toen ik 5 jaar oud was.

Op jonge leeftijd sloot ik me aan bij het professionele turnteam van Maccabi Tel Aviv aan het Wingate Instituut voor de sport. Hier leerde ik toewijding, doorzettingsvermogen, uiterste gebruik van lichaam en geest, en leerde ik met die uitdagingen om te gaan. Blessures en het herstel ervan waren geweldige eerste leermeesters van het ontdekken van de wonderen van het lichaam en zijn genezingsproces.

In de danswereld vond ik nieuwe opvattingen over bewegen en bewogen worden; verfijning en schoonheid kwamen in mijn leven door de studie van Ballet, moderne en hedendaagse dans (Bat dor School/Tel Aviv).

Tijdens deze adolescentiejaren maakte ik kennis met yoga (Vinyasa en Ashtanga) en met meditatie (Zazen). Zazen is de vorm van meditatie die centraal staat in de zenpraktijk. Het is de studie van het zelf. De grote meester Dogen zei: "De Boeddhaweg bestuderen is het zelf bestuderen, het zelf bestuderen is het zelf vergeten, en het zelf vergeten is verlicht worden door de tienduizend dingen." Jaren later begon ik mindfulness te beoefenen volgens de tradities onderwezen door Zen Meester Thich Naht Han (een wereldwijde spirituele leider, dichter en vredesactivist, over de hele wereld vereerd om zijn krachtige leringen en bestsellers over mindfulness en vrede).

In 1996 ging ik terug naar Wingate Institue om Yoga (Vinyasa) te studeren.

Vanaf dat moment maakt yoga deel uit van mijn lichaam-geest praktijk, samen met dans.

Deze hebben mij voorbereid op mijn pad als lichaam-geest-ziel beoefenaar, leraar, en als uitvoerend artiest.

In 2017 (augustus) Sivananda yoga docent, lineage van Swami Sivananda, van Arhanta Ashram centrum o.l.v. Yogi Ram Nederland.

In mijn praktijk en lessen integreer ik healing processen methoden die ik nauw heb bestudeerd en onderzocht met een healer therapeut en een bron van geluk in mijn leven - mijn moeder. In Healing Hands en Guided Therapeutic Imagery ligt de nadruk op het etherische lichaam, het subtiele lichaam, de eerste of laagste laag in het "menselijke energieveld" of aura, dat in direct contact staat met het fysieke lichaam, om het te ondersteunen en te verbinden met "hogere" lichamen (astrale lichamen).

Mijn passie voor het werken met mensen, het verwerven van de gevoeligheid voor de behoeften van de cliënt gaat terug tot 1990-3 in Israël, waar ik de gelegenheid had om als maatschappelijk werker de praktijk van het luisteren te leren, empowerment, het herstellen van zelfvertrouwen en hoop in groepsdynamiek en 'één op één' sessies.


Ik heb lesgegeven in verschillende body mind centra waaronder The Yoga Garden Amsterdam en prestigieuze fitness centra zoals Fresh, Club Sportive, David Lloyd, Splash.

Gedurende mijn 30 jarig beroep als multidisciplinair kunstenaar, uitvoerend artiest, danser en choreograaf, heb ik over de hele wereld lesgegeven en projecten gecreëerd (van Europa, tot het Midden-Oosten, Zuid-Afrika, Zuidoost-Azië, Zuid-Korea). Ik heb lesmethodes ontwikkeld die kinesthetisch bewustzijn, somatische gevoeligheid voor het bewegende lichaam en het verkennen van verschillende ademmethodes combineren.      (www.doritweintal.com)

De methodes creëren gemak terwijl ze behendigheid, kracht en focus ontwikkelen.                     

Mijn ervaring

Gaat terug op Yoga - Vinyasa en Sivananda trainingen, pilates training bij Perfect pilates/fysiophysics, Interne martial arts - 'Wudang training I' bij Yin Yang Centrum Amsterdam, en beoefening bij Liu He Men Kungfu School/Sifu Eleonora.  In dans: ballet, modern, hedendaagse dans, acrobatiek, luchtacrobatiek, body weather laboratorium Amsterdam/Mintanaka, fysiek theater en somatisch werk.

Ik geef les in yoga, Vinyasa, Yin, Power flow, Pilates evenals hedendaagse dans en bewegingsverkenning.

 

 

bottom of page